Szilvalekváros kuglóf

 
nlcadmin
nlcadmin
0 hozzászólás

Feltöltve: 2010.11.05.

Kategória: Desszert

Cimkék: kuglóf,lekvár,szilva

Hozzávalók

40 dkg liszt, csipet , 5 dkg olvasztott Rama, 1 csomag vaníliás cukor, 2 dl tej, 3 evőkanál cukor, 2 dkg élesztő, 1 tojás, kb. 30 dkg szilvalekvár (ízlés szerint lehet több)

Elkészítés

Az élesztőből, a tejből és a cukorból kovászt készítünk, és 5-10 percig hagyjuk felfutni. A lisztet a sóval elkeverjük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, az egész tojást, majd tésztává gyúrjuk, és ezután dolgozzuk bele az olvasztott margarint.
Langyos helyen megkelesztjük (kb. 20-25 perc), majd lisztezett deszkára borítva 30×20 cm-es téglalappá nyújtjuk. Megkenjük a szilvalekvárral, és feltekercseljük. Körbefogjuk vele a kuglófforma közepét, megszurkáljuk, langyos helyen jól megkelesztjük, és 170 fokos sütőben kb. 1 óráig sütjük. Ha a színe túl sötét lenne, de még nem sült át a tésztánk, akkor 155 °C-on süssük tovább. A formában hagyjuk kihűlni, utána szeletelhető.
Tipp: szilvalekvár helyett bármilyen sütésálló lekvárt használhatunk.
Elkészítési idő: 50 perc
Kelesztés: 25 perc
Sütés: 60 perc
(Forrás: Nők Lapja Konyha)