Mandulatorta

 
Meglepetés magazin
Meglepetés magazin
0 hozzászólás

Feltöltve: 2014.05.21.

Kategória: Desszert

Cimkék: torta,málna,mandula,xilit

Hozzávalók

csipetnyi , 23 dkg mandula, 6 tojás fehérje, 6 tojás sárgája, 15 dkg xilit, 2 dl olaj, 1 csomag sütőpor, 40 dkg málna

Elkészítés

A tojások fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját a xilittel kihabosítjuk, és hozzáöntjük az olajat. A finomra őrölt mandulát elkeverjük a sütőporral és csipetnyi sóval, majd a habot és a mandulás keveréket felváltva óvatosan összedolgozzuk a sárgájás habbal. Tortaformába öntve 160 fokon 50 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, kettévágjuk. A málnát összetörjük, kevés citromlevet adunk hozzá, és a felével megtöltjük a tortát. A másik felét a torta tetejére kenjük, és mandulaforgácsot szórunk rá.