Hagymás-szalonnás-tésztás tojáslepény salátával

 
nlcadmin
nlcadmin
0 hozzászólás

Feltöltve: 2013.10.03.

Kategória: Főétel

Cimkék: bors,só,tejföl,tojás,tészta,paprika,hagyma,szalonna

Elkészítés

Megtisztítjuk, megmossuk a zöldségeket. A tésztát sós lobogó vízben kifőzzük, majd lecsepegtetjük. A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, és egy 24-26 cm-es serpenyőben (aminek hőálló a füle) megpirítjuk. Rátesszük a fél karikára vágott hagymát, és a csíkokra vágott paprikát.

Összepirítjuk 4-5 percig, hogy a hagyma összeessen. Belekeverjük a megfőtt tésztát, sózzuk, borsozzuk. A tojásokat felütjük, és a tejföllel kikeverjük. Ráöntjük a szalonnás tésztára, összekeverjük, és előmelegített, 200 fokos sütőbe tesszük. 15-20 percig sütjük. Sütőből kivéve szeleteljük, és tetszőleges salátával tálaljuk. Ízlés szerint tejfölt is adhatunk mellé.