Vörös bársonytorta

 
Meglepetés magazin
Meglepetés magazin
0 hozzászólás

Feltöltve: 2012.02.08.

Kategória: Desszert

Cimkék: torta

Hozzávalók

4 darab tojás, 8 dkg cukor, 10 dkg liszt, 1 evőkanál kakaópor, 1 evőkanál céklapor, vagy 30 dkg főtt cékla kipréselt leve, fél csomag sütőpor, 50 dkg mascarpone, 15 dkg porcukor, 1 darab narancs reszelt héja, 2 dl tejszín, 2 csomag habfixáló, 1 darab citrom kifacsart leve, 2 cent Triple Sec

Elkészítés

A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd a sárgáját beleforgatjuk a habba. A lisztet, a kakaóport, a céklaport és a sütőport elkeverjük, majd a tojásos masszába forgatjuk. Kidolgozzuk, amíg bíborvörös tésztát kapunk. Egy kb. 15 cm átmérőjű kerek tortaformát kibélelünk papírral, és beletöltjük a piskótamasszát. Először 180 fokon sütjük, míg szépen megemelkedik, aztán visszavesszük 160 fokra még15-20 percig. Tűpróbával ellenőrizzük. Hagyjuk kihűlni, majd 3 lappá vágjuk. A krém hozzávalóit egy tálban összemérjük, kézi habverővel simára keverjük, majd géppel közepes fokozaton a krémes állag eléréséig habosítjuk. A piskótalapokat összerétegezzük a krémmel úgy, hogy maradjon belőle a torta körbekenéséhez is. Csokoládéforgáccsal, gumicukorszívekkel díszíthetjük.