Sváb fánk

 
nlcadmin
nlcadmin
1 hozzászólás

Feltöltve: 2010.10.26.

Kategória: Desszert

Cimkék: fánk

Hozzávalók

300 g liszt, 30 g élesztő, 2 evőkanál cukor, 2,5 dl meleg tej, 3 evőkanál Rama, 1 citrom reszelt héja, 3 tojás, olaj a sütéshez

Elkészítés

Morzsold a liszt közepébe az élesztőt, szórj rá egy kiskanál cukrot, majd öntsd fel a tej felével. Keverd lazán össze, és letakarva, meleg helyen pihentesd fél órán át.
Add hozzá a többi hozzávalót, és dolgozd alaposan össze, majd pihentesd fél órán át. A megkelt tésztából egy evőkanál segítségével szaggass kisebb darabokat, és forró olajban süsd aranybarnára. Tálald porcukorral meghintve, tejszínhabbal vagy lekvárral.