Élesztős, ropogós gofri szederlekvárral

 
nlcadmin
nlcadmin
1 hozzászólás

Feltöltve: 2010.10.17.

Kategória: Desszert

Cimkék: gofri

Hozzávalók

35 dkg liszt, 5 dkg cukor, 10 dkg puha Rama (vagy Rama), 3 tojás, 2 dl langyos tej, 2 dkg élesztő, 1 csipet , 3-4 dkg jégcukor

Elkészítés

Az élesztőt a tejjel csomómentesre keverjük. A cukrot a vajjal kihabosítjuk, a tojásokat és a sót hozzáadva tovább habosítjuk, majd beleszitáljuk a lisztet. Kevergetve hozzáadagoljuk az élesztős tejet, majd letakarva langyos helyen 20-25 percig pihentetjük. A sütőt a kelesztés vége felé kapcsoljuk be, hogy legyen elég ideje felforrósodni. A masszát nyúlós állaga miatt olajba mártott kanállal könnyebben lehet adagolni, mert így nem ragad annyira a kanálra. Töltsük meg a formát a tésztával, és mielőtt lezárnánk, szórjuk meg a tetejét a darabos jégcukorral, amely sütés után ropogós marad a tésztában, és kissé karamellizálódik. Végezzünk próbasütést! Mi szederlekvárral kínáltuk, de bármilyen lekvárt vagy édes öntetet adhatunk mellé.
(Forrás: Nők Lapja Konyha - Papp Emese)