Értékelés: 0/0

őszibarack-krémleves habgaluskával

Feltöltve: 2015.09.03.

0 hozzászólás

Kategória: Leves

Cimkék: krémleves, őszibarack, habgaluska

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

A tejet a cukorral és a tojássárgákkal összekeverjük, beletesszük a vaníliarudat, és felforraljuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, apránként beleszórjuk a porcukrot, és addig verjük, amíg masszív habot nem kapunk, majd evőkanállal a forró tejbe szaggatjuk. Lassú tűzön fél percig főzzük, majd megfordítjuk, és a másik oldalukat is megfőzzük. Tányérra szedjük, majd a visszamaradt tejbe beletesszük a hámozott, magozott, összevagdalt őszibarackot (kettőt félreteszünk a tálaláshoz), a reszelt citromhéjat, és 8 percig főzzük. Kivesszük a vaníliarudat. A levest botmixerrel krémesre turmixoljuk, újból felforraljuk, belekeverjük a kukoricakeményítőt, és besűrítjük a levest. Kevés forró levesben elkeverjük a tejszínt, és beleöntjük a levesbe. Nem főzzük tovább, lehúzzuk a tűzről, és először hideg vízfürdőben, majd hűtőben kihűtjük. Tálaláskor a tetejét megszórjuk őszibarackkockákkal, és ráfektetjük a habgaluskákat.

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    polc.hu - a könyváruház Tovább a Polc.hu-ra

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!