Értékelés: 0/0

melanzane di Campania

Feltöltve: 2011.09.22.

0 hozzászólás

Kategória: Olasz

Cimkék: isteni

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

Szeld fel a padlizsánt, sózd, várd meg míg kiereszti a keserűségét, töröld meg. Forgasd kevés lisztbe a szeletkéket, mártsd felvert tojásba, süsd ki olajban, majd itasd le róla az olajat papírtörlőn. Innentől már sínen vagy, ne add fel!
A hagyma egy részét futtasd meg kis olajon, ha megpirult, add hozzá a paradicsomszószt (vagy a friss paradicsomot, ha pro vagy), tekerj bele sót, borsot, és ha már majdnem kész, dobd bele a fokhagymát és a bazsalikomot. Ha rottyant egyet, húzd félre.
A húst fűszerezd, keverd el a hagymával (légy nyugodtan kreatív), és formázz belőle húsgolyókat. Ha kisültek, már tényleg csak a jó rész van hátra!
Fogj egy szép tűzálló tálat, kend ki kis olívaolajjal. Rétegezd le a finomságokat, majdnem úgy, mintha lasagne-t csinálnál, csak tészta helyett a padlizsán rétegződik. Alulra padlizsán, rá szósz, husi, mozzarella, mehet közé is bazsalikom, ha maradt, és ezt folytasd, amíg a végére nem érsz a hozzávalóknak. A tetejére szósz kerüljön, mozzarella és parmezán.
Aztán süsd, amíg isteni, forró, ropogós, szaftos lesz- pontosabban amíg bírod az illatokat (hiszen igazából nyers dolog nincs benne).
És kész. Kicsit talán komplikáltnak tűnik, de időnként megéri, az egyszer fix:)!
Jó étvágyat.

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    polc.hu - a könyváruház Tovább a Polc.hu-ra

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!