Értékelés: 0/0

Zöldséges rakott káposzta

Feltöltve: 2016.01.27.

0 hozzászólás

Kategória: Főétel

Cimkék: zöldség, rakott, rizs, kelkáposzta, zeller, hús

Hozzávalók

, 3 dl tejföl, 2 tojás, 40 dkg kelkáposzta, 1 zellergumó , 20 dkg rizs , 1 fej vöröshagyma, 50 dkg darált marha- és sertéshús vegyesen, 4 evőkanál olívaolaj, 2 dl paradicsompüré, 1 csapott evőkanál őrölt pirospaprika, 2 gered fokhagyma, , frissen őrölt bors, 1 teáskanálszárított majoránna, 20 dkg sárgarépa, frissen őrölt bors

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

A rizst sós vízben puhára főzzük, leszűrjük. Az apróra kockázott hagymát az olívaolajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a húst, lepirítjuk, majd beletesszük a pirospaprikát, az aprított fokhagymát és a paradicsompürét. Sóval, borssal, majoránnával ízesítjük, és puhára főzzük a húst.
A meghámozott sárgarépát és a zellert tökreszelőn legyaluljuk, a káposztát vékonyra csíkozzuk, és összekeverjük a zöldségeket. A tejfölt elkeverjük a tojásokkal, megsózzuk, megborsozzuk. Elkeverjük a zöldségekkel. A tepsi aljára helyezzük a zöldséges keverék felét, rá szedjük a rizst, arra a húsragut, majd befedjük a maradék zöldséggel. 220 fokos sütőben kb. 35 perc alatt összesütjük.

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!