Értékelés: 0/0

Zöldséges, húsos rétespite

Feltöltve: 2013.12.18.

0 hozzászólás

Kategória: Főétel

Cimkék: zöldség, rétes, cukkini, egyszerű, padlizsán

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

A finomra vágott hagymát olívaolajon megdinszteljük. Beletesszük a húst, lepirítjuk, majd hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és az aprított fokhagymát. Öntünk alá egy kevés vizet, sózzuk, borsozzuk, puhára főzzük a húst, sűrűre a szaftot. A zöldségeket egyformára daraboljuk, olívaolajon enyhén pirítva puhára dinszteljük őket, majd áttesszük a húsraguba, és összefőzzük. A kész, kihűlt raguban elkeverünk 2-3 evőkanál zsemlemorzsát, és az enyhén felvert tojásokat. Rama-val kikenünk ki egy 20 cm átmérőjű kapcsos tortaformát vagy kerámiatálat, a közepére 1 réteslapot helyezünk, Rama-val megkenjük, majd újabb réteslapot teszünk rá úgy, hogy a forma szélére kerüljön a lap, így kb. a tészta fele túllógjon a formán. További 4 darab megRama-val kikent réteslapot helyezünk így rá, csak mindig másik irányba lógjon túl a tészta. A ragut a formába szedjük, ráhajtjuk a túllógó tésztákat, majd zárásként 4 rétegben Rama-val kikent tésztát helyezünk a tetejére (a maradék két lapot elfelezve). 220 fokos sütőben 25 perc alatt készre sütjük a pitét.

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    polc.hu - a könyváruház Tovább a Polc.hu-ra

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!