Értékelés: 0/0

Zöldséges gomolyás lasagne

Feltöltve: 2013.10.03.

0 hozzászólás

Kategória: Főétel

Cimkék: szerecsendió, fehérbors, tej, liszt, vaj, bazsalikom, bors, , sajt, paradicsom, zöldhagyma, brokkoli, olívaolaj, cukkini, padlizsán, tészta

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

A padlizsánt és a cukkínit vékonyra szeleteljük, sózzuk. 30 percig pihentetjük, majd leöblítjük, leszárítjuk, és kevés olajon forró serpenyőben pirosra sütjük. A brokkoli rózsákat forró vízben megfőzzük, majd lehűtjük, és összevágjuk. A paprikának leperzseljük a héját, majd lekaparjuk, megmossuk, kis kockára vágjuk. Kevés olajon megfuttatjuk a gorombára vágott hagymát, rátesszük a paprikakockákat, sózzuk, borsozzuk és kevés friss bazsalikommal összekeverjük, majd levesszük a tűzről. A paradicsomok héját eltávolítjuk, kimagozzuk, és kis kockára vágjuk. A mártáshoz megolvasztjuk a Rama-t, rászórjuk a lisztet, és habzásig kevergetjük. Akkor hozzáöntjük a meleg tejet, és habverővel simára keverjük. 4-5 percig nagyon kíméletesen forraljuk folytonos kevergetés mellett. Közben sózzuk, borsozzuk, megszórjuk reszelt szerecsendióval. Amikor kiforrt, levesszük, és belekeverjük a sajtot. Előkészítünk egy tepsit, és kikenjük olajjal. Nagyobb edényben sós vizet forralunk, és egy rétegnyi lapot a vízben félkeményre főzünk úgy 4 perc alatt, majd lapáttal kivesszük, és a tepsi aljára egymás mellé letesszük. Erre a tésztarétegre tesszük a sült cukkíni- és padlizsán lapokat, amit sózunk, borsozunk, és megszórjuk kevés friss, összevágott bazsalikommal. A tetején 1 dl mártást elsimítunk. Ismét egy rétegnyi lapot forrázunk, és rátesszük az elsimított mártásra. Most a paprikás-hagymás részt tesszük rá, majd ezt ismét 4 db forrázott lappal borítjuk. Az összevágott brokkolit elkeverjük sóval, borssal, reszelt szerecsendióval és 1 dl mártással, majd a lapra kenjük. Ezt ismét beborítjuk egy rétegnyi forrázott lappal. A maradék mártást rákenjük, megszórjuk a kis kockára vágott paradicsommal, és a reszelt sajttal. Előmelegített 200oC-os sütőbe tesszük, 40-45 percig sütjük. Kivéve adagoljuk. Tálaláskor adhatunk hozzá gombamártást. Ha több és kicsit hígabb mártást használunk, akkor a tészta forrázása elhagyható, mert a mártásban megfő, de a sült tészta nagyon hullámos lesz.

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    polc.hu - a könyváruház Tovább a Polc.hu-ra

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!