Értékelés: 0/0

Zöldséges-babos egytál

Feltöltve: 2015.01.08.

0 hozzászólás

Kategória: Főétel

Cimkék: bab, szalonna, tarja, zeller, főzelék

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

A babot előző éjszaka vízbe áztatjuk. Az apróra kockázott vöröshagymát a szintén apróra vágott szalonnával együtt kevés olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a darabokra vágott füstölt húst, a rozmaringot, a babérlevelet, ezt is körbepirítjuk, majd beletesszük a babot és a zúzott fokhagymákat. Felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, belekeverjük a sűrített paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk, lefedve majdnem teljesen puhára főzzük a babot (kb. 1,5 órán át), hozzáadjuk a nagyobb darabokra vágott zöldségeket, ezeket is puhára főzzük, majd beletesszük az árpagyöngyöt, és teljesen készre főzzük a főzeléket. Közben sózzuk, borsozzuk, pótoljuk a vizet. A végén már fedő nélkül főzzük, hogy elérje a megfelelő sűrűséget.

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    polc.hu - a könyváruház Tovább a Polc.hu-ra

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!