Értékelés: 0/0

Zöldfűszeres tészta sült csirkecombbal, borsos mártással

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

Megtisztítjuk, megmossuk és leszárítjuk a húst. Összekeverjük a fűszerpaprikát és a joghurtot, majd bekenjük vele a combokat. Letakarva egy éjszakára hűtőbe tesszük. Sütés előtt letörölgetjük, sózzuk, borsozzuk. A zöldborsot összetörjük. Megtisztítjuk és megmossuk a zöldségeket. A hagymát, fokhagymát szeletekre vágjuk és tepsibe tesszük. Rátesszük a combokat, meglocsoljuk olajjal és kevés vizet aláöntve előmelegített 180 fokos sütőbe tesszük. Locsolgatjuk 10 percenként. Sütjük 30 percet, majd rátesszük a szeletelt paprikákat és további 10-15 percre visszatesszük. Közben olíva olajon megfuttatjuk az összevágott petrezselymet, snidlinget, zeller zöldet, kakukkfüvet. Lobogó sós vízbe kifőzzük a tésztát, de nem mossuk le, csak leszűrjük. Míg a tészta fő, a sült combokat kivesszük. Kikanalazzuk kevés szafttal a sült hagymás paprikákat. A visszamaradt levet kis forralóba szűrjük, jól kikaparjuk a tepsit, ha szükséges pici vízzel feláztatjuk a lesült részeket. A szafthoz hozzáadjuk a borsot, tejszínt, és összeforraljuk. A főtt tésztát összeforgatjuk az olíva olajos fűszerekkel, sózzuk, majd tányérra tesszük. Mellé rakjuk a sült paprika darabokat, a borsmártást és a csirkecombot.

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    polc.hu - a könyváruház Tovább a Polc.hu-ra

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!