Értékelés: 0/0

Zöldborsós, szalonnás újkrumpli

Feltöltve: 2014.06.02.

0 hozzászólás

Kategória: Főétel

Cimkék: újkrumpli, szalonna, zöldborsó

Hozzávalók

pár csepp citromlé, 1 csokor petrezselyem, 2 evőkanál olívaolaj, 1 kg apró újkrumpli, 50 dkg pucolt zöldborsó, 20 dkg füstölt szalonna, 1 gerezd fokhagyma, 1 kis fej vöröshagyma, , frissen őrölt bors

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

Az újkrumpli héját ledörzsöljük, és kettévágjuk a krumplikat. A szalonnát felkockázzuk, a vöröshagymát apróra vágjuk. Nagy serpenyőben kevés olívaolajon megdinszteljük a hagymát a szalonnával együtt, majd hozzáadjuk a zöldborsót és a zúzott fokhagymát. Ezzel is pirítjuk a keveréket, majd beletesszük az újkrumplit. Megsózzuk, megborsozzuk, lefedjük, és rázogatva puhára pároljuk a krumplit, majd levesszük a fedőt, és kevergetve enyhén lesütjük az egészet. Elkeverjük benne az aprított petrezselymet, és pár csepp frissen facsart citromlével tehetjük pikánsabbá.

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    polc.hu - a könyváruház Tovább a Polc.hu-ra

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!