Értékelés: 0/0

Zöldborsó velouté friss mentával

További receptajánlataink:

Feltöltve: 2011.07.08.

0 hozzászólás

Kategória: Kategória nélkül

Cimkék: leves, könnyű, üde, friss, velouté, menta, zöldborsó

Csak 20 perc

Hozzávalók

0,6 kg zöldborsó (friss vagy fagyasztott), 1 fej salotta hagyma, 2 dl zöldség alaplé, 4 dl víz, 12 levél fodormenta, , bors, 5 dkg Rama

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

A zöldborsót a hagymával a felvizezett alaplében teszem fel főni. Amint megpuhult, sózom, borsozom és beleadom a fodormentát is. Ekkor már nem is forralom tovább, hanem merülőmixerrel (vagy Thermomix-szel, ha van) nagyon finomra mixelem.

Ezt követően leszűröm finom szűrőn, majd a lében elkeverem a hideg, kockázott Rama-t és így hagyom hűlni szoba hőmérsékletűre.

Tálaláskor megcsepegtetem pár csepp fűszerolajjal.

A mentát épp csak az ízében kell érezni, látni nem szabad, akkor meglepőbb az íze, ezért nem díszítem mentalevéllel.

Egyszerű, friss, üdítő leves, lehet jégbe hűtve is tálalni, csak akkor hígabbra kell hagyni.

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Ajánlott receptek

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    polc.hu - a könyváruház Tovább a Polc.hu-ra

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!