Értékelés: 0/0

Zöldbabos tésztasaláta

Feltöltve: 2014.07.31.

0 hozzászólás

Kategória: Előétel

Cimkék: zöldbab, csőtészta, retek, koktélparadicsom, zöldsaláta

Hozzávalók

3-4 evőkanál fehérborecet, 3-4 evőkanál olívaolaj, 1 gerezd fokhagyma, 25 dkg zöldbab, 5 dl 10 %-os ételecet, 15 dkg húsos szalonna, 20 dkg csavart csőtészta, 1 csomag zsenge retek, 20 dkg koktélparadicsom, 5 dkg zöldsaláta, , bors

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

A babot megtisztítjuk és feldaraboljuk. Fazékban vizet forralunk, ha forr, bőven megsózzuk, ecettel ízesítjük, majd forralva főzzük benne a babot 15 percen keresztül, végül leszűrjük. A felkockázott szalonnát 1 evőkanál olívaolajon serpenyőben ropogósra sütjük, a tésztát bő, forrásban lévő vízben kifőzzük, majd leszűrjük. A kihűlt hozzávalókat elkeverjük el, a salátához adjuk a felszeletelt retket, a zöldsalátát és a darabolt paradicsomot. Olívaolajjal, fehérborecettel ízesítjük a salátát. Forró nyári napokon, laktató, de mégis könnyű ebéd.

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    polc.hu - a könyváruház Tovább a Polc.hu-ra

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!