Értékelés: 0/0

Zöldbableves kapros túrógaluskával

Feltöltve: 2010.11.06.

0 hozzászólás

Kategória: Leves

Cimkék: zöldbab, kapor, túró, galuska

Hozzávalók

2 evőkanál olaj, 300 g mirelit zöldbab, 2 szál sárgarépa, 1 szál fehérrépa, 1 zöldségleveskocka, 1 dl tejföl, 2 evőkanál liszt, só, bors, citromlé, 250 g túró a galuskához, egy maroknyi kapor, apróra vágva, 2-3 evőkanál búzadara, 1 tojás

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

A leveszöldségeket tisztítsd meg, és vágd fel karikákra. A fagyasztott zöldbabot kissé olvaszd fel. Az olajon pirítsd meg a sárgarépát és a fehérrépát. Adj hozzá egy kevés (kb. 1,5 dl) vizet. Szórd bele a zöldbabot, és hagyd néhány percig ebben a kevés vízben párolódni a zöldségeket. Ezután öntsd fel 1 liter vízzel, dobj bele egy zöldségleveskockát, és főzd készre.

Közben készítsd el a galuskát. A túrót villával tördeld szét, add hozzá a felaprított kaprot, tojást, egy kevés sót, és annyi búzadarát, amennyit felvesz. Ez kb. 3 evőkanálnyi. Vízbe mártott evőkanál segítségével formázz belőle galuskákat, és kanalazd a levesbe. Amikor felúsznak a leves tetejére, akkor sűrítsd tejfölös-lisztes habarással. Ehhez a tejfölt keverd össze a liszttel, önts hozzá egy kevés levest, és keverd csomómentesre. Folyamatos kevergetés mellett csurgasd vissza a levesbe. Forralás nélkül hagyd átmelegedni. Tálalás előtt ízesítsd a levest fél citrom levével.

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    polc.hu - a könyváruház Tovább a Polc.hu-ra

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!