Értékelés: 0/0

Vöröslencse-leves

Feltöltve: 2010.10.28.

0 hozzászólás

Kategória: Leves

Cimkék: lencse, vöröslencse

Hozzávalók

2 evőkanál olívaolaj, 1 fej vöröshagyma, apróra vágva, 2 gerezd fokhagyma, préselve, 2 darab sárgarépa, feldarabolva, negyed cikk zeller, 1 liter húslevesalaplé, 15 dkg vörös lencse, fél kiskanál őrölt kömény, fél kiskanál őrölt koriander, negyed citrom leve, só, bors, csilipaprika

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

Kevés olajon párold puhára az apróra vágott vöröshagymát és a fokhagymát. Néhány percnyi főzés után szórd meg őrölt köménnyel és korianderrel. Öntsd fel a zöldséglevessel, és add hozzá a lencsét és a megtisztított, feldarabolt sárgarépát és a zellert.
Forrald fel a levest, utána csökkentsd alatta a hőfokot, és főzd addig, amíg a zöldségek megpuhulnak benne.
Ízlés szerint ízesítsd sóval, borssal, csilipaprikával és egy kevés citromlével.

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    polc.hu - a könyváruház Tovább a Polc.hu-ra

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!