Értékelés: 0/0

Vaníliás puncstorta

Feltöltve: 2014.04.29.

0 hozzászólás

Kategória: Desszert

Cimkék: torta, mascarpone, tojásfehérje

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

Az alaphoz a Rama-t megolvasztjuk, a darált dióval, a piskótamorzsával, a cukorral, az ételszínezékkel elkeverjük, és csatos tortaforma aljába nyomkodjuk. 180 fokon 10 perc alatt elősütjük. A hideg vízbe tesszük a zselatint, pár perc múlva megmelegítjük, hogy felolvadjon. A mascarponét a porcukorral, a rumaromával és a kikapargatott vaníliamagokkalés az ételfestékkel elkeverjük, majd habbá verjük a tejszínt, és a mascarponés krémbe forgatjuk. A meleg zselatinos vizet szintén hozzákeverjük, a kész habot a tortaformába öntjük és 4-5 órára hűtőbe tesszük. A tetejéhez a vizet a cukorral sűrű sziruppá főzzük, a tojást félig felverjük, és fokozatosan belecsurgatjuk a szirupot. Ha már kemény, rákenjük a torta tetejére, és egy kicsit rápirítjuk.

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    polc.hu - a könyváruház Tovább a Polc.hu-ra

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!