Értékelés: 0/0

Vaníliás-áfonyás kalácspuding

Feltöltve: 2016.03.10.

0 hozzászólás

Kategória: Desszert

Cimkék: vanília, tej, kalács, áfonya, édesség

Hozzávalók

5 dkg Rama, 1 vaníliarúd, 5 dl tej, 2, 10 dkg porcukor, 3 tojás sárgája, 20 dkg kalács, 20 dkg áfonya (fagyasztott)

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

A tojássárgákat fehéredésig keverjük a porcukorral. A tejet a vaníliarúd kikapart magjaival együtt elkeverjük, beletesszük a Rama-t, hogy kevergetés közben elolvadjon, majd fokozatosan elvegyítjük a habosra kevert tojások sárgájával. 6 szufléformát vagy kis kerámiatálat Rama-val kikenünk. A kalácsot hasábokra szeleteljük. Egy réteg kalácsot helyezünk a tálak aljába, bőven kanalazunk rá a tejes keverékből, megszórjuk áfonyával. Újabb réteg kalács jön, ezt is meglocsoljuk a tojásos keverékkel, majd megszórjuk áfonyával. 180 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük, majd 230 fokra növeljük a hőmérsékletet, és 10 perc alatt megpirítjuk a puding tetejét.

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    polc.hu - a könyváruház Tovább a Polc.hu-ra

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!