Értékelés: 0/0

Vajkaramellás-narancsos márványkuglóf

Feltöltve: 2014.11.25.

0 hozzászólás

Kategória: Desszert

Cimkék: karamell, narancs, kuglóf

Hozzávalók

5 dkg kandírozott narancs, 1 narancs kifacsart leve, a mázhoz 10-10 dkg cukor és Rama, 22 dkg liszt, 10 dkg porcukor, 10 dkg Rama, 3 nagy tojás, 1 evőkanál kakaópor, 2 teáskanál sütőpor, csipetnyi , 2 dl tej

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A Rama-t megolvasztjuk, a kakaópor kivételével az összes hozzávalót egy keverőtálba tesszük, és kézi mixerrel 1-2 perc alatt összekeverjük a tésztát. Annyi tejet adagoljunk hozzá, hogy sűrű, de kicsit már folyós legyen. A tésztát egyharmad-kétharmad arányban kettéosztjuk, a kisebbik részhez keverjük hozzá a kakaót. Rama-val kikenünk, kilisztezünk ki egy kisméretű kuglófformát, az aljára szedünk egy adag fehér tésztát, majd egy kanál kakaósat, megint fehéret stb. 50-60 percen keresztül sütjük, tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e a közepe. A cukrot karamellizáljuk, hozzáadjuk a Rama-t és a narancslevet, melegítjük, amíg a karamell újra felolvad. Ha sűrű, de még éppen folyós, a kihűlt kuglófot megcsorgatjuk a narancsos karamellel, és megszórjuk kandírozott naranccsal.

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    polc.hu - a könyváruház Tovább a Polc.hu-ra

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!