Értékelés: 0/0

Vadgulyás

Feltöltve: 2014.11.03.

0 hozzászólás

Kategória: Főétel

Cimkék: vadhús, zöldség, gulyás, csipetke

Hozzávalók

a csipetkéhez 1 tojás, 20 dkg krumpli , 1 kis fej zeller a zöldjével együtt, 2 szál fehérrépa, 60 dkg vaddisznólapocka, 1 fej vöröshagyma, 1 evőkanál zsír, 1 evőkanál őrölt pirospaprika, 2 szem paradicsom, 1 tölteni való paprika, 1 gerezd fokhagyma, köménymag, , frissen őrölt bors, 3-4 szál sárgarépa, liszt,

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

A húst 2,5 cm-s darabokra kockázzuk. A zsíron megdinszteljük az apróra kockázott hagymát. Hozzáadjuk a húst, lepirítjuk, majd beletesszük az őrölt pirospaprikát, a felkarikázott tv-paprikát, a feldarabolt paradicsomot, a zúzott fokhagymát. Sóval, borssal, köménymaggal ízesítjük. Felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi a húst, és lefedve, kislángon 1 ½ órán át főzzük. A répákat, a zellert, a krumplit meghámozzuk, feldaraboljuk, az alaphoz adjuk, felöntjük 1 liter vízzel. Puhára főzzük a zöldségeket is, és megsózzuk, megborsozzuk a levest. A tojást elkeverjük annyi liszttel és egy csipet sóval, hogy sűrű nokedli tésztát kapjunk. A csipetkét mokkáskanállal a forró levesbe szaggatjuk, és 2-3 percig forraljuk a levest, amíg a csipetke is megfő.

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    polc.hu - a könyváruház Tovább a Polc.hu-ra

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!