Értékelés: 0/0

Újburgonya főzelék petrezselymesen

Feltöltve: 2012.10.31.

0 hozzászólás

Kategória: Főétel

Cimkék: gyors, egyszerű, Finom, petrezselymes, főzelék, úburgonya

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

Csak szezonban jó készíteni, bár néhol mostanság is kapható import újburgonyából akár most is el lehet készíteni (méregdrágán).

Ennél egyszerűbb főzelék szinte nincs is! Felszelem fél cm vastag szeletekre a burgonyát, majd egy kicsit pirítani kezdem az olajon. Ha mindkét oldalán kis színt is kapott, hozzáteszem a nagyon finomra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát, akkor aztán felöntöm a zöldség alaplével és az egészet készre főzöm. Persze a babér, a só és a bors sem maradhat ki ekkor. Akkor jó, amikor még kicsit roppanós, de már puha. Mehet bele az ecet, hogy ne puhuljon tovább már nagyon, majd a tejfölön a sor és a sok petrezselymen.

Normálisan szükségtelen a mártást sűríteni, az nem baj, ha kicsit leves marad. Finom, egyszerű vacsora, én bundáskenyérrel szeretem nagyon!

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    polc.hu - a könyváruház Tovább a Polc.hu-ra

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!