Értékelés: 0/0

Túrós-spenótos pogácsa

Feltöltve: 2014.12.15.

0 hozzászólás

Kategória: Egyéb

Cimkék: pogácsa, túró, spenót

Hozzávalók

1 tojás a tészta megkenéséhez, frissen őrölt bors, 1 gerezd fokhagyma, 2 és fél dl tej, 5 dkg friss élesztő, 25 dkg túró, 25 dkg liszt, 10 dkg Rama, 1 tojás, , 10 dkg leveles spenót, 1 evőkanál olívaolaj

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

Az élesztőt a langyos tejbe morzsolva felfuttatjuk. A lisztet elkeverjük a túróval, a Rama-val, a tejjel, a tojással, sóval. A spenótot kisebb csíkokra vágjuk, kevés olívaolajon megfonnyasztjuk a zúzott fokhagymával és az őrölt borssal együtt. Szűrőbe tesszük, kinyomkodjuk belőle a nedvességet, és a többi hozzávalóhoz keverjük. Összegyúrjuk a tésztát, ha szükséges adunk hozzá még egy kevés lisztet. 1,5-2 órán át kelni hagyjuk, majd 2-3 centi vastagra kinyújtjuk, pogácsaszaggatóval köröket szaggatunk belőle, a pogácsákat megkenjük felvert, sózott tojással, majd 200-220 fokon 25-30 perc alatt készre sütjük.

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    polc.hu - a könyváruház Tovább a Polc.hu-ra

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!