Értékelés: 0/0

Trüffelkrémes linzertojás

Feltöltve: 2015.04.02.

0 hozzászólás

Kategória: Desszert

Cimkék: kakaó, étcsokoládé, porcukor

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A lisztet elkeverjük a porcukorral, a kakaóval, hozzáadjuk a felkockázott Rama-t és a tojások sárgáját. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a tésztát, majd lisztezett felületen 3-4 mm vékonyra kinyújtjuk. Tojás formájú szaggatóval páros számú tojásokat szúrunk ki a tésztából, sütőpapírral bélelt sütőlemezre helyezzük őket, és az előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük. A trüffelkrémhez az étcsokoládét a Rama-val együtt megolvasztjuk. Ne melegítsük túl! A tojáskekszek felét bevonjuk a csokoládémázzal. A maradék csokoládémázhoz hozzákeverjük a kemény habnak felvert tejszínt, megkenjük a krémmel a csupasz tojáskekszeket, és 1-1 csokoládéval bevont kekszet helyezünk rájuk. Szilárdulásig hűtőszekrénybe tesszük. A szobahőmérsékletű tojásfehérjét elektromos habverővel elkezdjük verni. Mikor már habos, de még nem kemény, evőkanalanként kezdjük hozzáadagolni a porcukrot. Minden adag között 1-1 percig verjük a habot. Fényes, vágható masszát kapunk. A cukormasszát habzsákba töltjük, és feldíszítjük vele a csokis linzertojásokat.

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!