Értékelés: 0/0

Töltike kölessel

Feltöltve: 2014.11.03.

0 hozzászólás

Kategória: Főétel

Cimkék: köles, kelkáposzta, darálthús

Hozzávalók

fél dl 10 %-os ecet, 1 egész tojás, olaj, 2 dl tejföl, bors, 1 fej vöröshagyma, 25 dkg darált sertéshús, 1 csokor friss kapor , 1 teáskanál őrölt pirospaprika, 1 gerezd zúzott fokhagyma, 12 db kelkáposztalevél, 15 dkg köles, , 2 evőkanál szárított majoránna

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

Az olajon üvegesre dinszteljük a felkockázott hagymát. Beletesszük a darált húst, lepirítjuk, majd belekeverjük az őrölt pirospaprikát, a vágott kaprot és a zúzott fokhagymát. Annyi vizet öntünk alá, hogy a húst éppen ellepje, megsózzuk, megborsozzuk, és a húst 50 percig pároljuk. A kölest két és félszeres mennyiségű sós vízben kb. 20 perc alatt megfőzzük, majd a raguhoz keverjük. Egy nagy fazékban vizet forralunk, ha forr, adunk hozzá 2 evőkanál sót, az ecetet és a majoránnát, a fazékba helyezzük a káposztaleveleket, és 4-5 percig főzzük őket. Szűrőn lecsepegtetjük. A köleses ragut a levelekbe tekerjük, és szorosan egymás mellé tűzálló tálba helyezzük őket. A tejfölt elkeverjük a tojással, enyhén sózzuk, és a töltikék tetejére szedjük. 220 fokra melegített sütőben 30 perc alatt összesütjük.

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    polc.hu - a könyváruház Tovább a Polc.hu-ra

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!