Értékelés: 0/0

Tökfőzelék nagyon egyszerűen

Feltöltve: 2010.10.19.

1 hozzászólás

Kategória: Köret

Cimkék: főzelék, tök

Hozzávalók

½ kg gyalult tök, 1 hatalmas csokor kapor, 2 dl tejföl, 1 bő ek. finomliszt, , ecet (opcionális)

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

A legyalult tököt tálba teszem, lesózom, a tálat egy konyharuhával lefedem, és minimum fél óráig hagyom, hogy a tök levet eresszen. Ezután alaposan kinyomkodom, lábosba teszem, kicsiny vízzel felengedem. Hagyom, hogy megfőjön, majd behabarom, és nagy mennyiségű kaprot teszek hozzá, esetleg, ha a hangulatom úgy hozza, akkor teszek bele egy kis almaecetet. Tükörtojással, pörkölttel vagy szeletnyi sült tarjával kínálom.

Megosztom:

Hozzászólások (1) Hozzászólok

#1 | 2011-01-09 19:35 | válaszolok erre

Egy kis fej reszelt vöröshagyma sokat számít ebben a főzelékben. És még így is egyszerű.

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    polc.hu - a könyváruház Tovább a Polc.hu-ra

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!