Értékelés: 0/0

Tojáslikőrös képviselőfánk

Feltöltve: 2015.04.15.

0 hozzászólás

Kategória: Desszert

Cimkék: tojáslikőr, képviselőfánk, tejszínhab

Hozzávalók

2 dl tej, 1 csapott evőkanál liszt, 1 dl víz, 10 dkg Rama, 10 dkg liszt, 3 egész tojás, a tojáslikőrkrémhez 4 tojás sárgája, 4 evőkanál kristálycukor, 1 tasak vaníliás cukor, 1 dl tojáslikőr, tejszínhab

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A vizet egy lábosban felforraljuk, hozzáadjuk a Rama-t, addig keverjük, amíg elolvad, majd hozzászitáljuk a lisztet. Fakanállal keverjük, amíg a sűrű, ragacsos tészta el nem válik az edény falától, és gombócnak összeáll. Hagyjuk enyhén kihűlni, majd egyesével, elektromos habverővel elkeverjük benne a tojásokat. A tésztát nyomózsákból sütőpapírral bélelt sütőlemezre nyomjuk. 12 fánkot készítünk, egymástól olyan távolságra, hogy 4-5-szörös méretre nőnek meg. A fánkokat 20 perc alatt készre sütjük. A krémhez a tojássárgákat fehéredésig verjük a cukorral, vaníliás cukorral. A liszttel csomómentesre keverjük, majd felöntjük a tejjel, tojáslikőrrel. Melegítve besűrítjük a krémet. A kihűlt fánkokat kettévágjuk, beléjük töltjük a tojáslikőrkrémet, tejszínhabot nyomunk rá, és ráhelyezzük a kalapjukat.

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!