Értékelés: 0/0

Tiralova

Feltöltve: 2014.09.03.

0 hozzászólás

Kategória: Desszert

Cimkék: mennyei, édesség, pavlova, tiramisu, varázslatos

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

A sütőt előmelegítettem 180 fokra. Előkészítettem a sütőpapíros tepsit és a formácskákat. (A célnak legjobban a szilikon felel meg.)

A tojásfehérjét, a tálat, de még a habverőket is alaposan lehűtöttem (ezt tejszínhab készítésekor is érdemes elvégezni), majd a fehérjét a sóval habosra vertem. Nem keményre.

Óvatosan adagoltam hozzá a cukrot és a fehérborecetet. Kemény habbá vertem. Akkor jó, ha szép fényes a felülete és nem folyik ki a tálból. (Mindig ki is szoktam próbálni: bátran a fejem felett megfordítom.) Rászórom a keményítőt és elkeverem.

Szilikon gyűrűk köré kentem a tepsin és a gyűrűk átmérőjének megfelelő kis halmokat (sipkának) is raktam a sütőpapírra.

150 fokon fél óra alatt készre sütöttem. Amikor megsült még fél óráig hagytam a sütőben kihűlni.

Miután kihűlt óvatosan kivettem a közepéből a szilikon gyűrűt és megtöltöttem.

Mindegyik alját kibéleltem mandulalikőrben áztatott babapiskótával, majd erre halmoztam a minimális cukorral készült (ugyanis maga a pavlova felér egy cukorkómával) tiramisuhoz készült mascarpone krémet (4 darabhoz 15-20 dkg mascarpone elegendő). Erre helyeztem a darabokra vágott fahéjban meghempergetett szilvát, megszórtam kevés finomra tört mandulával, majd ismét krém piskóta és krém következett.

Végül a tetejére helyeztem a sipkákat. Gyümölcsökkel díszítettem.



Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    polc.hu - a könyváruház Tovább a Polc.hu-ra

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!