Értékelés: 0/0

Tészta pirított kenyérkockával, mandulával, szardellával

Feltöltve: 2013.10.03.

0 hozzászólás

Kategória: Főétel

Cimkék: tészta, szardella, tósztkenyér, fokhagyma, petrezselyem, paradicsom, , bors, mandula, olaj

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

Megtisztítjuk és megmossuk a zöldségeket. A fokhagymát apróra összevágjuk, a petrezselymet gorombára. A halkonzervet lecsepegtetjük, és a halat kicsit összetörjük. A kenyér héját levágjuk és vagy nagyon apró kockára vágjuk, vagy aprító gépbe tesszük és goromba morzsát készítünk. Az így kapott morzsalékot száraz serpenyőben aranyszínűre pirítjuk. A tésztát bő, sós forrásban levő vízben roppanósra főzzük. Amikor kész ne öblítsük le. Közben kevés olajon megfuttatjuk a fokhagymát, rátesszük a kockára vágott paradicsomot, sózzuk, borsozzuk. Összeforgatjuk 2 percet, majd hozzáadjuk a haldarabokat és a petrezselymet. A hal olaját tetszőlegesen fel lehet használni.
Hozzáadjuk a kifőtt tésztát, pici tésztafőző vizet és összeforgatjuk. Megszórjuk a pirított kenyérdarabokkal, ismét összeforgatjuk, ha szükséges ízesítjük és tálaljuk. A tányéron rátesszük a pirított mandulát.

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    polc.hu - a könyváruház Tovább a Polc.hu-ra

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!