Értékelés: 0/0

Tejszínes-étcsokis profiterol

Feltöltve: 2015.04.29.

0 hozzászólás

Kategória: Desszert

Cimkék: profiterol, tejszín, étcsokoládé

Hozzávalók

10 dkg Rama, 1 dl víz, 3 egész tojás, a krémhez 4 dl habtejszín, 5 dkg étcsokoládé, 10 dkg liszt, 8 dkg porcukor

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A vizet egy lábosban felforraljuk, hozzáadjuk a Rama-t, keverjük, amíg elolvad, majd hozzászitáljuk a lisztet. Fakanállal keverjük, amíg a sűrű, ragacsos tészta el nem válik az edény falától, és gombócnak összeáll. Hagyjuk enyhén meghűlni, majd elektromos habverővel, egyesével elkeverjük benne a tojásokat. A tésztát nyomózsákból sütőpapírral bélelt sütőlemezre nyomjuk. 12-15 gömböt készítünk, egymástól olyan távolságra, hogy 4-5-szörös méretre nőnek meg. 20 perc alatt készre sütjük a fánkokat. A tejszínt a porcukorral kemény habnak felverjük, és egyharmad-kétharmad arányban kettéosztjuk. A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, majd óvatosan elkeverjük az egyharmad tejszínhabbal. Nyomózsákból megtöltjük a kisült fánkgömböket a csokoládés krémmel, kívülről bevonjuk őket a kétharmad tejszínkrémmel. A bevonás akkor a legkönnyebb, ha egymás mellé helyezzük a betöltött profiterolokat, majd leöntjük a közepes sűrűségű krémmel. Csokoládéforgáccsal megszórjuk a gömbök tetejét.

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    polc.hu - a könyváruház Tovább a Polc.hu-ra

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!