Értékelés: 0/0

Tejfölös-kapros pisztráng

Feltöltve: 2013.12.19.

0 hozzászólás

Kategória: Főétel

Cimkék: pisztráng, kapor, burgonya

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

A tisztított halat kívül-belül alaposan besózzuk, és egy órára félretesszük. A petrezselymet, a kaprot és a szardellát felaprítjuk, a hagymát lereszeljük, és kézzel összemorzsoljuk az egészet a Rama-val. A fűszerRama felét a halak hasüregébe tesszük, a halakat kerámiatálba helyezzük, kívülről megkenjük a tejföl negyedével, sütőbe tesszük 220 fokra és 30 perc alatt készre sütjük. Közben időnként (háromszor-négyszer) újabb adag tejföllel megkenjük. Ha kész, óvatosan áthelyezzük egy tálalótányérra. A tepsiben maradt tejfölös Rama-s szafthoz hozzákeverjük a maradék fűszerRama-t, a halra kanalazzuk az így kapott mártást. A körethez a meghámozott burgonyát vékonyan felszeleteljük. A Rama-ból, lisztből, tejből besamelmártást készítünk. Sóval, borssal, aprított fokhagymával ízesítjük, és hozzákeverjük a tejszínt és a krémsajtot. Kerámiatál alját megkenjük a besamellel, rárétegezzük a burgonyakarikákat. Újabb réteg besamel, majd burgonyakarika következik. 4-5 réteget készítünk. Alufóliával lefedve 220 fokon 50 percig, majd fólia nélkül 15-20 percig sütjük.

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    polc.hu - a könyváruház Tovább a Polc.hu-ra

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!