Értékelés: 0/0

Tavaszi pite

Feltöltve: 2014.04.30.

0 hozzászólás

Kategória: Főétel

Cimkék: sárgarépa, cukkini, spenót, pite, sajt

Hozzávalók

10 dkg edámi sajt, 1.5 dl főzőtejszín, 30 dkg finomliszt, 15 dkg ráma, 5 dl natúr joghurt, , a feltéthez 25 dkg zsenge sárgarépa, 25 dkg cukkini, 25 dkg spenót, 1 fej sonkahagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyem, 3 tojás, , bors

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A lisztet elkeverjük a sóval, hozzáadjuk a felkockázott hideg Rama-t és a joghurtot és összegyúrjuk a tésztát. Ha nem gyúrható, kevés hideg vizet adjunk hozzá. 20-30 percre hűtőbe tesszük, közben elkészítjük a feltétet: a zöldségeket tökgyalun lereszeljük, a felkockázott hagymát kevés olívaolajon megdinszteljük, hozzáadjuk a reszelt zöldségeket és a felcsíkozott spenótot, az aprított fokhagymát és petrezselymet. 10 percig pároljuk, közben sózzuk, borsozzuk. A tojásokat enyhén felverjük, elkeverjük a tejszínnel, a reszelt sajttal, majd a kihűlt zöldségekhez öntjük. A tésztát 22-24 cm-s piteformához méretezve kinyújtjuk, beleszedjük a feltéteket, majd az előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük.

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    polc.hu - a könyváruház Tovább a Polc.hu-ra

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!