Értékelés: 0/0

Tárkonyos májpástétom

Feltöltve: 2013.11.08.

0 hozzászólás

Kategória: Előétel

Cimkék: máj, pite, tárkony, pástétom

Hozzávalók

, 2 dl tejföl, 1, 1 fej vöröshagyma, 25 dkg csirkemáj , 50 dkg darált sertéshús, , 1 tojás, 15 dkg ráma, 30 dkg liszt, bors, 1 tojás + 1 tojás a tészta kenéséhez, 1 csapott evőkanál szárított tárkony, 1 teáskanál mustár, 3-4 evőkanál olívaolaj

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

A lisztet elkeverjük egy nagy csipet sóval, hozzáadjuk az apróra kockázott, hideg Rama-t. Gyors mozdulatokkal összemorzsoljuk. Beleütjük a tojást, összedolgozzuk a tésztát, és legalább 30 percre hűtőbe tesszük. Az apóra kockázott hagymát olajon megdinszteljük. Beletesszük a húst, lepirítjuk, majd hozzáadjuk a késsel elkapart májat. Tárkonnyal, sóval, borssal fűszerezzük, és 35-40 percig lefedve pároljuk. Levesszük a tűzről, elkeverjük benne először a tejfölt, majd ha meghűlt a ragu, a tojást is. Mustárral ízesítjük. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A lisztezett felületen 7-8 mm-re kinyújtott tésztát fél literes őzgerincformába helyezzük. Beleszedjük a tölteléket, a tészta széleit visszahajtogatjuk és az előmelegített sütőben 25 percig sütjük. Óvatosan egy sütőlemezre borítjuk, megkenjük a felvert tojással a tésztát, és 5 percre visszatesszük a sütőbe.

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    polc.hu - a könyváruház Tovább a Polc.hu-ra

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!