Értékelés: 0/0

Tárkonyos lencsegulyás

Feltöltve: 2011.01.13.

0 hozzászólás

Kategória: Leves

Cimkék: lencse

Hozzávalók

fél kg zöldlencse, 3-4 db fokhagymagerezd, 1 csapott ek őrölt pirospaprika, 2 db babérlevél, 2 db közepes vöröshagyma, 70 dkg füstölt oldalas, 3 db vastag szál sárgarépa, 2 szál fehérrépa, 4 db közepes burgonya, fél zacskó bolti csipetke, 1 teáskanál majoránna , 1 teáskanál őrölt kömény, 1 lapos evőkanál tárkony, 1 mokkáskanál őrölt bors, 1 -2 mokkáskanál , ízlés szerint tejföl és kenyér

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

A lencsét átválogatom, megmosom, 5-6 órára beáztatom. Kevés olajon az apróra vágott vöröshagymát üvegesre párolom. Rászórom a pirospaprikát és félrehúzom a tűzről. Ráöntöm a leszűrt lencsét és összeforgatom a paprikás alappal. A zöldségeket megpucolom, a burgonyát, és a sárgarépát kockára vágom, a fehér répát hosszabb darabokba. A zöldségeket is hozzáadom és felöntöm vízzel. A húst feldarabolom és ezt is a fazékba teszem. Fűszerezem babérlevéllel, sóval, borssal, majoránnával, köménymaggal, egész pucolt fokhagymagerezdekkel, tárkonnyal. Az utolsó 10 percben hozzáadom a csipetkét és puhára főzöm. Az elfőtt vizet folyamatosan pótlom. Kenyérrel, tejföllel tálalom. (8 literes lábas kell hozzá vagy kevesebb mennyiség. A csipetkét házilag tojásból és lisztből kell készíteni.)

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!