Értékelés: 0/0

Tárkonyos kelkáposzta mustáros fasírttal

Feltöltve: 2015.12.07.

0 hozzászólás

Kategória: Főétel

Cimkék: főzelék, kelkáposzta, fasírt, tárkony, mustár

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

A fasírthoz a darált húst elkeverjük a tojással, a zúzott fokhagymával, a pirospaprikával, az aprított petrezselyemmel, 3 evőkanál zsemlemorzsával, a mustárral, sóval, borssal. Összegyúrjuk és félretesszük. A főzelékhez a vöröshagymát apróra kockázzuk. Olajon megdinszteljük, majd beletesszük a tárkonyt, a vékonyra csíkozott kelkáposztát, a zúzott fokhagymát. A forró olajon 3-4 perc alatt átforgatjuk a keveréket, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi bőven ellepi. Puhára főzzük a kelkáposztát, beleöntjük a tejszínt, átforraljuk, majd a forró főzelékből kivett lével elkevert liszttel behabarjuk. Citromlével ízesítjük. A félretett fasírtmasszából húspogácsákat formázunk, zsemlemorzsában megforgatjuk és forró olajban készre sütjük őket. A főzelék akkor is finom krémes lesz, ha nem liszttel habarjuk, hanem a főzelék felét turmixoljuk, és ezzel sűrítjük.

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!