Értékelés: 0/0

Szüreti szőlőleves

Feltöltve: 2013.09.12.

0 hozzászólás

Kategória: Leves

Cimkék: szőlő, must

Hozzávalók

50 dkg csemegeszőlő, 1 zacskó vaníliás cukor, 5 dl must fehér szőlőből (vagy 5 dl fehérbor), 5 dl víz, 1 csapott teáskanál fahéj, 2-3 db szegfűszeg, 2 dl tejszín, 3 dkg cukor vagy méz, 2 evőkanál liszt, citromlé

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

A mustot elkeverjük a vízzel, a cukorral, fűszerekkel, hozzáadjuk a szőlőt, és takaréklángon 10 percig forraljuk, amíg a szőlő megfő. A lisztet elkeverjük a tejszínnel, adunk hozzá egy keveset a forró levesből, majd fokozatosan a leveshez keverjük. Sűrűsödésig forraljuk, majd pár csepp citromlével pikánsabbá tesszük. Langyosan és hidegen is finom leves.

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    polc.hu - a könyváruház Tovább a Polc.hu-ra

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!