Értékelés: 0/0

Szilvás-tonkababos torta

Feltöltve: 2014.10.02.

0 hozzászólás

Kategória: Desszert

Cimkék: szilva, torta, tonkabab, étcsokoládé

Hozzávalók

3 evőkanál kakaópor, 1/2 teáskanál sütőpor, 10 dkg liszt, 20 dkg szilva, tonkabab, 15 dkg barna cukor, 5 tojás, 10 dkg étcsokoládé, 20 dkg cukor

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

A szilvát kimagozzuk, félbevágjuk, összekeverjük a barna cukorral, és tonkababot reszelünk rá, ízlés szerint. A koszorú alakú sütőforma aljába halmozzuk. A tojások fehérjét a cukor felével kemény habbá verjük. A csokoládét és a Rama-t gőz fölött megolvasztjuk, majd félretesszük. A maradék cukrot a tojások sárgájával kihabosítjuk, majd hozzácsurgatjuk a csokoládés-Rama-s masszát. A lisztet elkeverjük a kakaóporral és a sütőporral. Hozzáadjuk a Rama-s masszához, végül óvatosan összedolgozzuk a tojásfehérjehabbal. Az egészet a szilvák tetejére öntjük, és 160 fokon tűpróbáig, kb. 60 percig sütjük. Ha elkészült gyorsan, de óvatosan tálra borítjuk, ha kihűlt, felszeleteljük.

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    polc.hu - a könyváruház Tovább a Polc.hu-ra

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!