Értékelés: 0/0

Szilvás grízes mézes

Feltöltve: 2016.02.26.

0 hozzászólás

Kategória: Desszert

Cimkék: méz, krémes, szilvalekvár, búzadara, fahéj

Hozzávalók

10 dkg étcsokoládé, 1 teáskanál őrölt fahéj, 12 dkg Rama, 10 dkg porcukor, 3 evőkanál méz, 2 tojás, 50 dkg liszt, 1 teáskanál szódabikarbóna, a krémhez 6 dl tej, 10 dkg cukor, 10 dkg búzadara, 15 dkg ráma, 1 dl szilvalekvár, 2 evőkanál étolaj

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és 30 percig pihentetjük. 4 részre osztjuk, majd mindegyiket 3-4 mm vastag, kb. 20x30 cm-es téglalapnak kinyújtjuk. 180 fokra előmelegített sütőben sütőpapírral bélelt sütőlemezen 7-8 perc alatt készre sütjük a lapokat. A krémhez elkeverjük tejet a cukorral, hozzáöntjük a darát, sűrűre főzzük a krémet, majd a tűzről levéve elkeverjük benne a Rama-t, a szilvalekvárt, a fahéjat. Hagyjuk enyhén meghűlni, és összeállítjuk a süteményt: a krémet 3 részre osztjuk, 3 lapot a szilvás krémmel kenünk, egymásra helyezzük őket, majd a felső lapot bevonjuk vízgőz felett olvasztott csokoládéval, amelyben elkevertük az olajat. Szeletelés előtt hűvös helyen hagyjuk egy éjszakát pihenni.

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!