Értékelés: 0/0

Szilvalekváros kuglóf

Feltöltve: 2010.11.05.

0 hozzászólás

Kategória: Desszert

Cimkék: kuglóf, lekvár, szilva

Hozzávalók

40 dkg liszt, csipet , 5 dkg olvasztott Rama, 1 csomag vaníliás cukor, 2 dl tej, 3 evőkanál cukor, 2 dkg élesztő, 1 tojás, kb. 30 dkg szilvalekvár (ízlés szerint lehet több)

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

Az élesztőből, a tejből és a cukorból kovászt készítünk, és 5-10 percig hagyjuk felfutni. A lisztet a sóval elkeverjük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, az egész tojást, majd tésztává gyúrjuk, és ezután dolgozzuk bele az olvasztott Rama-t.
Langyos helyen megkelesztjük (kb. 20-25 perc), majd lisztezett deszkára borítva 30×20 cm-es téglalappá nyújtjuk. Megkenjük a szilvalekvárral, és feltekercseljük. Körbefogjuk vele a kuglófforma közepét, megszurkáljuk, langyos helyen jól megkelesztjük, és 170 fokos sütőben kb. 1 óráig sütjük. Ha a színe túl sötét lenne, de még nem sült át a tésztánk, akkor 155 °C-on süssük tovább. A formában hagyjuk kihűlni, utána szeletelhető.
Tipp: szilvalekvár helyett bármilyen sütésálló lekvárt használhatunk.
Elkészítési idő: 50 perc
Kelesztés: 25 perc
Sütés: 60 perc
(Forrás: Nők Lapja Konyha)

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    polc.hu - a könyváruház Tovább a Polc.hu-ra

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!