Értékelés: 0/0

Székelykáposzta elég gazdagon

Feltöltve: 2010.12.28.

1 hozzászólás

Kategória: Főétel

Cimkék: savanyúkáposzta

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

Ezt az ételt én két részletben készítem el.

Közönséges pörköltet készítek a hagymából, fokhagymából, a sertéshúsból és a fűszerpaprikából. Legyen bőven leve a végén. A paradicsomot itt kivételesen már az elején beleadhatjuk. Megfőzöm háromnegyedig.

Felteszem a füstölt húst kockázva, a kolbászt pedig felkarikázva a vágott savanyúkáposztával, a babérlevelekkel, a csomborral, a borssal és a csöves paprikával főni. Ha van jó zsíros füstölt hús a háznál, annál jobb, a káposzta szereti! Ezt is megfőzöm.

Mikor mindkét alkotóelem kész, összevegyítem a pörköltet a káposztával, majd addig rotyogtatom, míg minden el nem készül. Attól függően, hogy mennyi a leve adok hozzá egy vékony rántást, vagy sem. Általában elég, ha bőven tejfölözöm, attól pont a szükséges mennyiségű szaftja lesz.

Általában minél többféle húsból készítem, annál finomabb. Sertésből ide a legjobb a dagadót használni, kár, hogy sokan zsírosnak tartják. Múltkor csak oldalasból készült, a csontok íze belefőtt, isteni lett!

Megosztom:

Hozzászólások (1) Hozzászólok

 
pihe**
pihe**Újonc
#1 | 2011-02-03 17:33 | válaszolok erre

gyönyörűséges :)) a szaftos húsokat szeretem én is... pl. rántani is tarját szoktam :)

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!