Értékelés: 0/0

Szabolcsi töltött káposzta

Feltöltve: 2016.01.27.

0 hozzászólás

Kategória: Főétel

Cimkék: töltött, káposztapa, paradicsomlé

Hozzávalók

1 evőkanál pirospaprika, frissen őrölt bors, , 1 kis fej édeskáposzta, 50 dkg savanyú káposzta, 1 nagy fej vöröshagyma, 50 dkg darált hús, 10 dkg rizs, 20 dkg füstölt hús, 1 liter paradicsomlé, 1 evőkanál olaj

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

Az édes káposztát sós vízben kb. 10 percig főzzük. Lehűtjük, annyi levelet szedünk le róla, amennyi töltött gombócot készítünk, majd a középső vastag eres részt kivágjuk a levelekből. A maradék káposztát felcsíkozzuk. A finomra vágott vöröshagymát kevés olajon dinszteljük, beletesszük a pirospaprikát, összekeverjük, és a darált húshoz adjuk a rizzsel együtt. Sózzuk, borsozzuk, összegyúrjuk a húsmasszát.
A töltelékkel megtöltjük a káposztaleveleket. A füstölt húst felkockázzuk, a savanyú káposztát a csíkozott édes káposztával együtt egy fazékba rétegenként lerakjuk, és ráültetjük gombócokat. Felöntjük a paradicsomlével. Sózzuk, borsozzuk, és lefedve 1,5 óra alatt készre főzzük.

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    polc.hu - a könyváruház Tovább a Polc.hu-ra

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!