Értékelés: 0/0

Sváb fánk

Feltöltve: 2010.10.26.

1 hozzászólás

Kategória: Desszert

Cimkék: fánk

Hozzávalók

300 g liszt, 30 g élesztő, 2 evőkanál cukor, 2,5 dl meleg tej, 3 evőkanál Rama, 1 citrom reszelt héja, 3 tojás, olaj a sütéshez

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

Morzsold a liszt közepébe az élesztőt, szórj rá egy kiskanál cukrot, majd öntsd fel a tej felével. Keverd lazán össze, és letakarva, meleg helyen pihentesd fél órán át.
Add hozzá a többi hozzávalót, és dolgozd alaposan össze, majd pihentesd fél órán át. A megkelt tésztából egy evőkanál segítségével szaggass kisebb darabokat, és forró olajban süsd aranybarnára. Tálald porcukorral meghintve, tejszínhabbal vagy lekvárral.

Megosztom:

Hozzászólások (1) Hozzászólok

#1 | 2012-12-12 11:55 | válaszolok erre

Milyen állagú tésztát kell kapnunk? Az enyém elég lágy!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!