Értékelés: 0/0

Sütés nélküli eperhabtorta

Feltöltve: 2015.06.17.

0 hozzászólás

Kategória: Desszert

Cimkék: eper, habtejszín, zselatin, zabkeksz

Hozzávalók

25 dkg eper + a díszítéshez, ízlés szerint cukor, 20 dkg zabkeksz, 10 dkg Rama, 4 dl habtejszín, 2 tasak instant zselatin (főzés nélküli)

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

A kekszet mozsárban morzsa állagúra törjük, elkeverjük az olvasztott Rama-val. Folpackkal kibélelünk egy 20-21 cm-es kapcsos tortaformát. A kekszmorzsát az aljára nyomkodjuk, hűtőszekrénybe tesszük, hogy összeálljon a kekszalap. A hideg tejszínt elkezdjük habnak felverni, majd fokozatosan hozzáadagoljuk a zselatint. Az epret megtisztítjuk, turmixoljuk, óvatosan összeforgatjuk a tejszínnel. Csak minimálisan édesítjük, a kekszalap elég édes. Elsimítjuk a habot a kekszalapon, és a zselatin megkötéséig hűtőszekrénybe tesszük (4-5 óra). Kivesszük a formából a tortát, és friss eperrel díszítjük.

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!