Értékelés: 0/0

Sült sertésszűz almás pürével

Feltöltve: 2014.12.19.

0 hozzászólás

Kategória: Főétel

Cimkék: sertésszűz, krumpli, alma, tésztakéreg, mák, karácsony

Hozzávalók

, 2 evőkanál nem darált mák, 80 dkg sertésszűz, 2 evőkanál natúr joghurt, 80 dkg burgonya, 1 kg 20 dkg alma, 5 dl tej, kevés Rama, bors, , reszelt szerecsendió, friss kakukkfű, 20 dkg liszt, 1 tojás, 5 dkg Rama, frissen őrölt bors

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

A burgonyát és az almát meghámozzuk, felkockázzuk, és puhára főzzük. Hozzáadjuk a tejet, a Rama-t, pürésítjük, sóval, borssal, reszelt szerecsendióval fűszerezzük, elkeverünk benne 1 evőkanál kakukkfüvet, és meleg helyre félretesszük. A lisztből, tojásból, 5 dkg Rama-ból és a joghurtból tésztát gyúrunk, megsózzuk, 30 percre hűtőszekrénybe tesszük. A húst mossuk, szárazra törüljük, megsózzuk, megszórjuk frissen őrölt borssal. A tésztát lisztezett felületen 4-5 mm vastagon kinyújtjuk, a húst lazán körbetekerjük a tésztával, sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, megkenjük felvert tojással, megszórjuk a mákkal. 220 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük. Szeletelés előtt 15 percig hagyjuk pihenni. Az almás krumplipürével tálaljuk.

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    polc.hu - a könyváruház Tovább a Polc.hu-ra

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!