Értékelés: 0/0

Sült narancspuding

Feltöltve: 2013.11.29.

0 hozzászólás

Kategória: Desszert

Cimkék: narancs, puding

Hozzávalók

5 dkg darált mandula, 8 dl habtejszín, 1 rúd vanília, 10 dkg cukor, 8 tojás sárgája, 1 narancs reszelt héja, 10 dkg cukor

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

A tejszínt a kikapargatott vaníliamagokkal és a rúddal együtt felmelegítjük. A tojássárgáját a cukorral és narancshéjjal kikeverjük, majd a darált mandulát is hozzákeverjük. A forró tejszínből kivesszük a vaníliarudat, és folyamatos keverés mellett óvatosan a tojásos cukorhoz öntjük. Kicsi, mély kerámiatálkákat egy tepsibe állítunk, majd a narancsos puding alapot elosztjuk bennük. Forró vizet öntünk a tepsibe a tálkák köré, és 150 fokon 30-40 perc alatt megsütjük a pudingot. A sütőből kivéve hűtjük, majd hűtőbe tesszük, hogy hidegre hűljön. Tálalás előtt cukorral megszórjuk a tetejüket, majd a sütőt a legnagyobb grill fokozatra kapcsoljuk, és néhány perc alatt rákaramellizáljuk a pudingra a cukrot. Ha van cukrászfáklyánk, azzal a legkönnyebb.

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    polc.hu - a könyváruház Tovább a Polc.hu-ra

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!