Értékelés: 0/0

Sült hal réteskosárral

Feltöltve: 2016.01.14.

0 hozzászólás

Kategória: Főétel

Cimkék: tőkehalfilé, pezsgő, réteslap

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

A mártáshoz kevés olívaolajon megdinszteljük az apróra kockázott vöröshagymát, felöntjük a száraz pezsgővel, és a felére beforraljuk. Hozzáadjuk a húslevest, a zúzott fokhagymát, tovább forraljuk, botmixerrel krémesítjük. Hozzáöntjük a tejszínt, mártás sűrűségűre főzzük, sóval, borssal fűszerezzük, és félretesszük. A körethez a hámozott zöldségeket kevés olívaolajon a zúzott fokhagymával együtt megdinszteljük. Levesszük a tűzről, hozzákeverjük a tejszínt, ha kihűlt, az egész tojást is, sózzuk, borsozzuk. A réteslapokat kitekerjük, négy részre felvágjuk. Egyesével megkenjük őket olvasztott Rama-val. 3 réteslapot helyezünk enyhén elforgatva egymásra. Rama-val kikent muffinformába tesszük őket, megtöltjük a zöldségkrémmel és 200 fokos sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük. A halszeleteket sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, meglocsoljuk olívaolajjal, megszórjuk sóval, frissen őrölt borssal, őrölt rozmaringgal, reszelt citromhéjjal, és 220 fokos sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük. A mártással és a réteskosárral tálaljuk.

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!