Értékelés: 0/0

Sült csirkemell egresszósszal

Feltöltve: 2015.07.03.

0 hozzászólás

Kategória: Főétel

Cimkék: csirkemell, egres, rizs

Hozzávalók

15 dkg rizs, , 80 dkg csirkemellfilé (bőrrel vagy nélküle), 50 dkg egres, 1 zacskó vaníliás cukor, 2 evőkanál liszt, 1 dl tejföl, ízlés szerint cukor, 1/4 citrom héja, frissen őrölt bors, olívaolaj

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

A csirkemellet megmossuk, szárazra töröljük, vastag szeletekre vágjuk. Megsózzuk, borsozzuk, sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, meglocsoljuk olívaolajjal, és 230 fokra melegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük. Közben elkészítjük a mártást: a megpucolt egrest lábosba tesszük, felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, felforraljuk, és a vaníliás cukorral együtt 4-5 percig főzzük. A lisztet csomómentesre keverjük a tejföllel, fokozatosan hozzáadjuk a gyümölcs forró főzőlevét, majd behabarjuk vele a gyümölcsmártást. Ízlés szerint cukorral, citromhéjjal és egy csipet sóval ízesítjük. A csirkét párolt rizzsel és a gyümölcsmártással tálaljuk.

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    polc.hu - a könyváruház Tovább a Polc.hu-ra

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!