Értékelés: 0/0

Spenótos-kéksajtos párnácska

Feltöltve: 2014.04.30.

0 hozzászólás

Kategória: Főétel

Cimkék: kéksajt, tészta, spenót, tejszín

Hozzávalók

őrölt szerecsendió, bors, 30 dkg liszt, 3 egész tojás, , 20 dkg kéksajt, 50 dkg spenót, 2 gerezd fokhagyma, 2 dl főzőtejszín, , olívaolaj

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

A lisztből és csipetnyi sóból, a tojásokból tésztát gyúrunk. Ha összegyúrtuk, kettéválasztjuk, mindkét részt tésztanyújtó géppel vagy sodrófával 1 mm vékonyra kinyújtjuk. Lisztezett felületre helyezzük az egyik tésztát, rátesszük a felkockázott sajtokat, majd befedjük a másik tésztával. A sajtok körül összenyomkodjuk a tésztákat, és derelyevágóval szétvágjuk a párnácskákat. (Ha van ravioli formánk, azzal készítsük). A felcsíkozott spenótot olívaolajon megfonnyasztjuk az aprított fokhagymával együtt. Megsózzuk, megborsozzuk, hozzáadjuk a tejszínt, összeforraljuk a mártást, és kevés szerecsendióval ízesítjük. Lobogó sós vízben kb. 2-3 perc alatt kifőzzük a tésztát, és leszűrjük. Azonnal tányérokba szedjük, spenótos öntetet kanalazunk rá, és tálaljuk.

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    polc.hu - a könyváruház Tovább a Polc.hu-ra

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!