Értékelés: 0/0

Spárgás-zöldborsós rizottó

Feltöltve: 2014.04.30.

0 hozzászólás

Kategória: Főétel

Cimkék: zöldborsó, spárga, parmezán, rizotto

Hozzávalók

25 dkg zöldspárga, 25 dkg húsos szalonna, 1 nagy fej hagyma, olívaolaj, 50 dkg zöldborsó, 25 dkg rizottónak való rizs, 1 dl száraz fehérbor, 5 liter húsalaplé, Rama, reszelt parmezán

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

A felkockázott szalonnát olívaolajon megpirítjuk, hozzáadjuk a felkockázott hagymát és a pucolt zöldborsót. Pár percig pároljuk, majd beleöntjük a rizst. Ha üvegesedni kezd, ráöntjük a bort, és folyamatosan kevergetjük. Ha a rizs magába szívta a bort, hozzáadjuk az első merőkanál alaplevet, és folyamatosan kevergetjük. Kanalanként mérjük hozzá az alaplevet. Ha elég sós, tovább már nem kell sózni! Mindig várjuk meg, amíg felszívta a levet, csak ezután jöjjön a következő adag. Tíz perc elteltével beletesszük a pucolt, feldarabolt spárgát. Ha megfőtt a rizs (18-20 perc), az utolsó adag levet nem főzzük el teljesen. Diónyi Rama-t és 5 dkg reszelt parmezánt keverünk hozzá, és azonnal tálaljuk.

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    polc.hu - a könyváruház Tovább a Polc.hu-ra

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!